פיש & ציפס

מתכון ל-5 אנשים

מצרכים:

ווק של הגריל

ליטר שמן תירס

2 תפוחי אדמה חתוכים לצ'יפס

6 פילטים של דג בורי \ קוד טרי 

מרכיבים לבלילה

כוס בירה לבנה

כוס סודה קרה

מלח

פלפל שחור גרוס

כפית פפריקה מתוקה

כפית צ'ילי יבש

כף חרדל חלק

כוס קמח תופח

אופן ההכנה:

  • את חומרי הבלילה אנו מערבבים יחד במעבד מזון לקבלת מסה חלקה ללא גושים.
  • מחממים את השמן בווק, את תפוח האדמה החתוך אנו משרים ל- 15 דקות במים קרים ומסננים.
  • מייבשים את הצ'יפס ומטגנים בווק עד הזהבה.

 

אופן הכנה - בלילה לדג

  • לתוך הקמח אנו מוסיפים את הבירה והסודה ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר הרכיבים.
  • את הדג אנו פורסים לפילטים וטובלים בבלילה.
  • מטגנים בשמן העמוק עד הזהבה ומניחים מעל הצ'יפס, רצוי להגיש עם לימון טרי חתוך.