שווארמה עוף ופרגית עם טחינת עמבה

מתכון ל-5 סועדים

מרכיבים – שווארמה עוף ופרגית

פלנצ'ה של הגריל בצד המחורץ

חזה עוף כפול עם עצם

4 סטייק פרגית

2 בצלים לבנים קצוצים לפרוסות דקות

 4 כפות שמן זית

 2 כפות שום קצוץ

 כפית כמון

כפית קארי

כפית פפריקה מתוקה

כפית סומאק

כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

אופן הכנה – שווארמה עוף ופרגית:

  • מדליקים את הגריל ומניחים עליו את הבצל. צולים ללא מכסה עד שהבצל רך. מניחים את הבצל בצד
  • את העוף והפרגית השלמים אנו מתבלים בתבלינים היבשים ומערבבים עם שמן הזית. על הגריל בצד המחורץ אנו סוגרים את העוף והפרגית עד למצב של עוף חצי מוכן.
  • מניחים על קרש חיתוך וחותכים לפרוסות דקות כמו שווארמה.
  • מניחים את הבצל חזרה בגריל החם ומערבבים עם הבשר החתוך מבשלים עוד מספר דקות עד קבלת גוון זהוב.

מרכיבים - טחינת עמבה

מצרכים:

1 כוס טחינה גולמית

3/4 כוס מי קרח

מלח

1 לימון סחוט

2 שיני שום קצוצים

3 כפות עמבה איכותית

  • מערבבים את הטחינה עם המים ומוסיפים את העמבה השום והלימון מערבבים היטב ומוסיפים מלח.
  • את השווארמה מניחים לצד טחינת העמבה.