קבב תאילנדי על פירה חציל שרוף

מתכון ל-15 קבבים

מצרכים:

פלנצ'ה של הגריל בצד המחורץ

1/2 ק"ג בשר טחון - שפונדרה וצוואר טחונים יחד

חציל שלם

3 שיני שום כתושות

חופן כוסברה קצוצה

חופן בצל ירוק קצוץ

1 כף רוטב סויה

כף וחצי רוטב דגים

ג'ינג'ר מגורד

4 כפות שמן זית

כפית צ'ילי טרי

1 כפית שמן שומשום

מלח ,פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  • בסיר שמים את הגזר, שורש הפטרוזיליה והסלרי. מכסים במים ומבשלים בערך 30 דקות, עד שהתרככו.
  • את כל החומרים (פרט לחציל ול-2 כפות שמן) מערבבים יחד ומניחים במקרר למנוחה של שעה. לאחר שעה מקבבים לצורה של כדור פינג פונג שטוח.
  • מחממים את הגריל על צד המחורץ.
  • מנקבים בחציל מספר חורים ומניחים על הגריל.
  • ליד החציל מניחים את הקבבים וצולים לפי הדרגה הרצויה (רצוי כ-10 דקות לקבב עסיסי).
  • כשהחציל רך אנו מקלפים ממנו את הקליפה וקוצצים דק, מערבבים עם שמן זית ומתבלים בשום ובתבלינים.
  • מניחים מעל את הקבב התאילנדי.