סלט תפוח אדמה

מצרכים:

פלנצ'ה על הצד המחורץ

2 כפות שמן זית

2 כפות שמן תירס

2 כפות חומץ בין יין אדום

2 כפות מיונז

1 צרור עבה בצל ירוק

3 תפוחי אדמה בינונים רחוצים

1 בצל סגול חתוך לרבעים

1 פלפל אדום חתוך לפרוסות

1 כף רוטב ברביקיו מעושן

מלח

פלפל שחור גרוס

2 שיני שום קצוצות

חופן עירית קצוצה

אופן ההכנה:

  • על תפוחי האדמה מורחים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. עוטפים בנייר כסף ומניחים על הגריל ל-30 דקות,
  • את הפלפלים והבצל מניחים גם-כן על הגריל ל-10 דקות (הופכים לאחר מספר דקות).
  • מניחים על הגריל את הבצל הירוק ל-3- 4 דקות (הופכים לאחר שתי דקות).
  • קוצצים את תפוחי האדמה, הפלפלים, הבצל והבצל הירוק.
  • בקערה קטנה מערבבים את המיונז, שמן התירס, החומץ והשום. מוסיפים ברביקיו ומערבבים היטב.
  • מערבבים את הרוטב עם הירקות בקערה גדולה, ומגישים עם העירית הקצוצה.