סלט אנטיפסטי ברוסקטה חמה וויניגרט יוגורט

מצרכים:

רשת אנטיפסטי

פלנצ'ה מחורצת

2 בצלים סגולים פרוסים לרבעים

2 פלפל אדום פרוס לפלחים עבים

2 עגבניות פרוסות לרבעים

לחם ישן רצוי מחמצת או בגט, פרוס לפרוסות עבות

1/2 כוס שמן זית לרוטב ולירקות הקלויים

מיץ סחוט מלימון טרי

כוס יוגורט כבשים

2 כפות חומץ בין יין אדום

2 שיניי שום קצוצות

עלי כוסברה טריים

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן הכנה – ירקות וברוסקטה:

  • את הירקות החתוכים מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל. מניחים את הירקות על רשת האנטיפסטי.
  • את הלחם מניחים על הפלנצ'ה המחורצת וקולים משני הצדדים עד קבלת לחם זהוב וקלוי.
  • את הירקות אנו הופכים מצד לצד ומכסים את הגריל עם המכסה ל10 דקות.
  • את היוגורט אנו מערבבים עם השום, החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית
  • מניחים בצלחת את הברוסקטות בונים את הירקות החמים מהגריל ומטפטפים מעל את הרוטב. מקשטים בעלי כוסברה טריים.