חלה של שבת עם סלסה חמה

מתכון ל-2 חלות משפחתיות

מרכיבים - חלה:

רשת אנטיפסטי

פלנצ'ה על הצד החלק

1 ק"ג קמח לבן

1 שקית שמרי בזק / 50 גרם שמרים טריים
/ 22 גרם שמרים יבשים

3 ביצים

3/4 כוס שמן

3 כפות סוכר

1 כף מלח

2 כוסות מים קרים

ביצה להברשה

מרכיבים – דיפ סלסלה פיקנטית:

2 עגבניות בשלות חתוכות לחצי

פלפל חריף קטן

מלח

פלפל שחור גרוס

צרור קטן כוסברה קצוצה

2 כפות חומץ בין יין אדום

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצים

אופן הכנה - חלה:

  • שמים בקערה את החומרים היבשים, מערבבים ומוסיפים את המים.
  • מתחילים ללוש כ-10 דקות.
  • מכסים בניילון ומניחים להתפחה שעה וחצי לפחות.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים קצת, לוקחים חתיכה של בצק בגודל פינג פונג עוטפים בשני ניירות מברכים וזורקים לפח.
  • משלושה חלקים קולעים צמה.
  • מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
  • מברישים בביצה טרופה ומעל מפזרים שומשום שחור, קצח ושומשום.
  • משאירים להתפחה לעוד 20 דקות.
  • מדליקים את הגריל ומניחים את הפלנצ'ה על הגחל החם.
  • מעל מניחים את רשת האנטי-פסטי.
  • ואופים 45 דקות עם המכסה סגור.

 

אופן הכנה – דיפ סלסלה פיקנטית

  • בזמן אפיית החלה אנו פותחים את הגריל ומניחים על הפלנצ'ה את העגבניות והפלפל החריף, סוגרים את הגריל וצולים ל-10 דקות.
  • מוציאים מהגריל וקוצצים בסכין על קרש חיתוך את העגבניות והפלפל מעבירים לקערה, מתבלים בחומץ, שמן זית ותבלינים.
  • מוסיפים את השום והכוסברה.
  • פורסים מהחלה וטובלים בסלסה.