בצק לפיצה

מתכון ל-10 פיצות משפחתיות

מצרכים:

פלנצ'ה של הגריל בצד החלק

חצי קילו קמח

שליש קוביית שמרים טריים

רבע כוס מים פושרים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

1 כוס מים קרים

 

אופן ההכנה:

    • מערבבים את השמרים ברבע כוס המים, עם הסוכר ומערבבים היטב. מניחים לתסיסה למספר דקות.
    • בקערה שמים את הקמח ואת תערובת השמרים ומערבבים. לשים ומוסיפים את המלח ושמן הזית.
    • מוסיפים את המים בהדרגה ומקבלים בצק אחיד.
    • מקמחים מעט משטח עבודה, ולשים עוד 10 דקות ביד. מכדררים לכדור אחיד, מניחים בקערה ומכסים במטלית לחה.
    • מתפיחים לשעה בחוץ, עד הכפלת הנפח.
    • יוצרים 10 כדורים, ומניחים על משטח העבודה. מכסים להתפחה נוספת של 15 דקות.
    • מדליקים את הגריל ומניחים את הפלנצ'ה בצד.
    • מרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר, מניחים על הפלנצ'ה ומורחים רוטב עגבניות טרי וגבינה.
    • מחזירים את הפלנצ'ה לגריל ואופים עם מכסה סגור 8 דקות.