שיפודי פרגית במרינדת ירקות שורש

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן השריה: יותר מ-3 שעות | כמות מנות: 5-6 מנות | רמת קושי: קלשיפודע-פרגית-SAFIRE-גריל

מצרכים:

1 ק"ג פרגית, חתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ

3 בצלים, חתוכים לרבעים

חופן עגבניות שרי

3 גמבה אדומה חתוכה לקוביות

2 שיני שום

2 ראשי סלרי, מקולפים

2 שורשי פטרוזילה, מקולפים

2 גזרים, מקולפים

גבעול טימין

גבעול אורגנו

½ כוס שמן קנולה

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • בסיר שמים את הגזר, שורש הפטרוזיליה והסלרי. מכסים במים ומבשלים בערך 30 דקות, עד שהתרככו.
  • מסננים מהמים ומניחים בקערה לצינון.
  • מוסיפים את השום והשמן וטוחנים בעזרת מיקסר מוט. ניתן להוסיף עוד מעט שמן אם התערובת סמיכה מדי.
  • מעבירים את המרינדה לקערה ומשרים בה את הבשר .
  • מוסיפים את ענף הטימין והאורגנו.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם.
  • על שיפודים משפדים קוביית בשר, לאחריה בצל ולאחריו גמבה או עגבניית שרי וחוזרים על הסדר הזה עד קצה כל שיפוד.
  • צולים על המנגל 2-4 דקות מכל צד או בתנור שחומם מראש בחום נמוך של כ-100 מעלות למשך כ-15 דקות. מגישים מייד.